ExpertiseSloopopvolgingsplan

Recycling Assistance gaat grotere rol spelen binnen WOOL2LOOP

By augustus 19, 2020 december 19th, 2020 No Comments

WOOL2LOOP is het Europees project dat de recyclage van mineraal isolatiemateriaal (glas- en steenwol) onderzoekt. Sinds de start van het project vorig jaar werkt Recycling Assistance mee door expertise te delen i.v.m. het opstellen van sloopinventarissen en regelgeving rond afbraakwerken. Ook werden staalnames en karakteriseringen van partijen minerale wol uitgevoerd op verschillende afbraakwerven in België.

Na het terugtrekken van één van de partners uit het project, zal Recycling Assistance nu verschillende taken overnemen en een grotere rol gaan spelen binnen WOOL2LOOP. Zo wordt Recycling Assistance bijvoorbeel verantwoordelijk voor het afleveren van het (intern) eindrapport dat de richtlijnen voor de collectie en voorbehandeling van minerale wol afkomstig van afbraakwerven zal beschrijven. Voor meer informatie en de laatste updates i.v.m. WOOL2LOOP verwijzen we naar de officiële website van het project.

“THIS PROJECT HAS RECEIVED FUNDING FROM THE EUROPEAN UNION’S HORIZON 2020 RESEARCH INNOVATION PROGRAM UNDER GRANT AGREEMENT NO 821000”